Biografi

Nina Gaarden (f. 1990 i Narvik) skriver melodiøs og ærlig visepop på nordnorsk. Kjernen i musikken ligger i de undrende historiene sunget med sterke og fargerike melodier i en naturlig og ujålete stemme. I hennes varierte sett spiller hun piano, gitar og ukulele, enten som soloartist eller iblant akkompagnert av bratsjist Tove Bagge. Samspillet mellom de to skaper et originalt, folk-inspirert og nedstrippet sound, som gir rom for å la tekstene og harmoniene synke inn hos lytteren. 

Tove Bagge er en svensk bratsjist som studerer på Norges Musikkhøgskole i Oslo. Hun er klassisk skolert, men opererer også innenfor andre sjangre. Bagge er inspirert av både folk-, samtids- og improvisert musikk. 

Våren 2015 ble Nina Gaarden omtalt av Nordnorsk Viseforum som: «en ny og original, nordnorsk stemme (…) med tekster uten mange klisjéer og iørefallende melodier». I sammenheng med dette ble hun intervjuet av Radio NRK Nordland samtidig som låten Globuslampeklode fikk sin premiere på lufta. Oslo-baserte RadiOrakel har listet flere av hennes sanger, og skrev på deres nettside følgende om Midlertidig Lykkelig:  «Nina Gaarden (…) er nok et bevis på at det finnes mye Urørt gull. Styrken i denne sommerlige visepoplåta ligger i de nordnorske tekstlinjenes kontraster mellom melankoli og håp.»

Selv om hennes hjerte er fra nord, har hun bodd og spillt musikk i Oslo siden 2010, og varmet opp for artister som Hanna Von Bergen og Sigrun Loe Sparboe. Hun har hatt konsert ved flere arrangementer og spillesteder som blant andre Revolver, Uhørt, Cosmopolite, Oslos Rauseste Marked og Josefine Visefestival. Sommeren 2015 spillte hun under Klubbdagen på Øyafestivalen, hvor hun ble én av ti finalister i en konkurranse om å opptre på selve festivalområdet.

Kontakt:   ninagaarden@gmail.com  //  +47 416 84 008